Bekijk ons ook op Facebook
Mail ons: info@wijkinstall.nl of bel met: 010 - 5112695.
Foto's verstuurt u via WhatsApp naar 06-45849404.
N. Van Wijk & Zn BV - Installatiebureau
Noordeindseweg 378, 2651 LN Berkel en Rodenrijs


Vraag nu online een offerte aan voor uw nieuwe Nefit CV ketel

Sterkin Erkend Installateur
 
 

Duurzaam

Duurzame energie oplossingen

Energie besparen is Hot! Er zijn verschillende maniern om zowel uw energie regekening om laag te krijgen als het milieu te besparen. Zo kunt u kiezen voor duurzaam verwarmen, duurzaam warm water en duurzaam ventileren. Hieronder een uitleg.

Duurzaam verwarmen met.. Lage temparatuur verwarming

Energie besparen kan ook met de Low-H₂O convector ( mogelijk in combinatie met bijvoorbeeld warmtepompen en zonne-energie). Door de vernieuwde Low-H₂O warmtewisselaar wordt de geringe waterinhoud erg snel verwarmd.

De temperatuur van water dat door de convector stroomt hoeft meestal niet meer dan 35°C te zijn. Het aanvoerwater dient dus minder opgewarmd te worden, wat energie bespaart

Low-H₂O convectors reageren erg snel, en werken ideaal in combinatie met lage temperatuur verwarming. De convectors zijn perfect in combinatie met vloerverwarming. In tegenstelling tot vloerverwarming reageren Low-H₂O convectoren veel sneller. Met de convectoren kan de temperatuur goed geregeld worden. Ze warmen niet alleen snel op, ook wanneer er geen warmte meer nodig is reageert de convector vlot zodat de temperatuur in de ruimte minder schommelingen laat ervaren.

Duurzaam warm water met.. Zonne-boilers

Het gebruik maken van zon/licht als energiebron, is niet alleen goed voor het milieu maar bespaart uiteindelijk ook op uw energierekening.

Een standaard zonneboiler bestaat uit een zonnecollector, voorraadvat, circulatiepomp en besturingsregeling. De warmte wordt vanuit de collector via een warmtewisselaar aan het voorraadvat afgegeven voor het sanitaire water.

Voor gebruik van het warme water wordt het water via een naverwarmer naar de tapkraan geleid. Hier wordt het water, indien nodig, extra verwarmd.

Voordelen zonneboiler:

  • Milieuvriendelijk / energiebesparend
  • Tot ruim 50% kostenbesparend
  • Optimaal warmwatercomfort
  • Bewezen betrouwbaar
  • Lange levensduur
  • Voor vele woningen geschikt
  • Verbetering van het energielabe

Duurzaam verwarmen met.. Warmtepompen

Een van de meest duurzame oplossingen is de warmtepomp. Deze technologie onttrekt warmte aan natuurlijke bronnen, zoals de buitenlucht, of hergebruikt restwarmte uit bijvoorbeeld ventilatielucht. Er zijn 'all electric' oplossingen waarvoor geen gasaansluiting nodig is, als 'hybride' systemen. Hierbij wordt de warmtepomp gecombineerd met een HR-ketel.